skip to Main Content
Menu

Alles wat je moet weten over kunststof rijplaten

Je hebt waarschijnlijk wel eens oranje of zwarte plastic rijplaten gezien op bouwterreinen. Maar waar dienen ze voor? In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over kunststof rijplaten, van hun geschiedenis tot hun vele toepassingen. Laten we beginnen!

Een korte geschiedenis van kunststof rijplaten

Plastic verkeersborden bestaan al eeuwen, met het eerste geregistreerde gebruik in het oude Rome. In die tijd werden ze gemaakt van hout of steen en gebruikt om gaten in wegen te dichten. In de 18e eeuw werden ijzeren platen voor dit doel gebruikt. Pas in de 20e eeuw werden kunststof rijplaten in gebruik genomen 

Voordelen van kunststof

De voordelen van kunststof ten opzichte van andere materialen liggen voor de hand: kunststof is lichter en flexibeler dan hout of steen en roest niet zoals ijzer. Deze eigenschappen maken het ideaal voor gebruik in de bouw en andere toepassingen waar duurzaamheid en flexibiliteit belangrijk zijn 

Het gebruik tegenwoordig

Tegenwoordig worden kunststof rijplaten vaak gebruikt op bouwplaatsen om sleuven of gaten te bedekken. Ze kunnen ook worden gebruikt om tijdelijke toegang tot een terrein te verschaffen of als barrière om mensen uit een gevaarlijk gebied te houden. Ongeacht de toepassing zijn kunststof rijplaten een essentieel onderdeel van elk bouwproject.

 

Dus daar heb je het! Alles wat u moet weten over kunststof rijplaten. Of je nu op zoek bent naar een duurzaam en flexibel materiaal voor je bouwproject of een tijdelijke oplossing nodig hebt voor toegang of barrières, kunststof rijplaten zijn de juiste keuze. Voor meer informatie kun je terecht op www.induplates.be.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top