skip to Main Content
Menu
Dit Is Wat Je Moet Weten Over Houtschroeven

Dit is wat je moet weten over houtschroeven

Voor elke klus is een bepaalde schroef geschikt. Maar er zijn vele verschillende varianten, want achter elke schroef zit een technisch proces. Weet je welke schroef je moet gebruiken of wat de voor- en nadelen zijn van een bepaalde schroef? Lees snel verder om meer over houtschroeven te weten te komen.

Waarvoor zijn houtschroeven

Wil je hangwerk en sluitwerk bevestigen? Of wil je hout met elkaar verbinden, of hout aan een ander materiaal vestigen? Dan zul je houtschroeven nodig hebben. Dit soort schroef heeft een zelfsnijdend schroefdraad en een boorpunt, wat overigens is aangepast aan de eigenschappen van hout. 

Soorten schroeven

Er zijn vele soorten houtschroeven hieronder een aantal op een rijtje:

  1. Platkop: zoals de naam al zegt heeft deze schroef een platte kop. Hierdoor ligt de kop gelijk aan het houtoppervlak, wat ervoor zorgt dat het er mooi afgewerkt uitziet.
  2. Bolkop: deze schroef heeft een bolle kop en is ideaal als iets bevestigd dient te worden maar niet hoeft te verzinken.
  3. Lenskop: deze schroef verzinkt tot aan de rand en is daarom ideaal als je plaatjes moet bevestigen.
  4. Zeskant: deze schroef heeft een goede krachtoverbrenging als het wordt ingedraaid en is daarom geschikt voor vaste houtverbindingen.
  5. Sierkop: de ideale schroef voor decoratieve toepassingen en voor het bevestigen van sierbeslag.

Welke schroef is voor jou van toepassing?

Er zijn vele soorten schroeven, het is daarom aan te raden om goed uit te zoek wat voor soort hout je gaat gebruiken en wat je ermee wil doen. Kies bijvoorbeeld bij hardhout voor een schroef van roestvast staal. Zoek vooral goed uit wat voor jou van toepassing is zodat je plezier kan hebben van je uiteindelijke eindproduct!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top