skip to Main Content
Menu
Dit Motor Gereedschap Moet Elke Motorrijder In Huis Hebben

Dit motor gereedschap moet elke motorrijder in huis hebben

Om alles uit je motor te halen is het belangrijk dat je deze goed blijft onderhouden. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om je motor eens in de zoveel tijd te laten controleren door een professional. Echter kun je een hoop besparen door te investeren in de juiste motor gereedschappen, zodat je deze altijd bij de hand hebt voor wanneer je deze nodig hebt. Het is ontzettend eenvoudig voor motorrijders om diverse motor gereedschappen en onderdelen zoals een accu voor je motorfiets, remblokken of een benzinepomp. Vraag jij je nou af of je alles in huis hebt voor het onderhouden voor je motor? Lees dan verder om te controleren of jij alle onmisbare motor gereedschappen in huis hebt.

Tool 1: Ratel

Een ratel kan zeker niet onderbreken in de gereedschappen collectie van een motorrijder. Ratels zijn in diverse maten te verkrijgen om zo aan de bouten en moeren van onderdelen op de motor te sleutel. Daarnaast zijn er ook nog verlengstukken verkrijgbaar om dieper gelegen onderdelen van de motor te bereiken. Het wordt aangeraden om een ratel van 3/8 inch aan te schaffen, omdat de maten van de doppen hiervan het beste geschikt zijn voor het sleutelen aan bouten en moeren van een motor.

Tool 2: Terugslaghamer

Een terugslaghamer, ook wel Schmidthamer genoemd, is speciaal ontworpen voor de kleine aluminium onderdelen van de motor. Doordat de kop van de terugslaghamer is gevuld met zand, stuitert deze niet terug en kun je nauwkeuriger op de desbetreffende onderdelen slaan. 

Tool 3: Momentsleutel

Een momentsleutel is een handig stuk gereedschap dat aangeeft hoeveel kracht er nodig is om een bout op de motor vast te draaien. Dit wordt ook wel het aanhaalmoment genoemd. Met een momentsleutel bespaar jezelf de moeite om het aanhaalmoment in het werkplaatshandboek van je motor op te zoeken. Ook zijn momentsleutels in diverse maten te verkrijgen. 

Haal eenvoudig alles in huis

Zijn er motor gereedschappen die jij nog niet in huis hebt? Dan kan je deze eenvoudig bij een bij een motorwinkel of via een onlinemotorwebsite zoals BoonstraParts.com de missende motor gereedschappen aanschaffen voor het onderhouden van jouw motor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top