skip to Main Content
Menu
Een Webwinkel Opstarten In De Kluswereld

Een webwinkel opstarten in de kluswereld

Ben jij bezig om je eigen gereedschap winkel op te zetten? Natuurlijk zou je je producten dan alleen in een fysieke winkel kunnen verkopen. Het nadeel hiervan is dat je niet meegroeit met de tijd. Bijna elk bedrijf is bezig om van fysieke verkoop over te gaan op de online verkoop. Of in ieder geval de online verkoop en fysieke verkoop samen te doen. Doordat je met online verkoop een veel groter publiek kunt bereiken, zullen je concurrenten je altijd een stap voor zijn. Daarom is het erg verstandig om een webwinkel op te starten voor jouw winkel. Om een webwinkel op te starten zijn een aantal belangrijke stappen van toepassing die ervoor zullen zorgen dat jouw webwinkel op en top werkt. Daarom zullen een aantal van deze belangrijke stappen naar voren komen in dit artikel.

De naam

Natuurlijk begin je allereerst met het bepalen van de producten die je gaat verkopen. In ons geval is dat dus gereedschap. ZOdra je hebt bedacht wat je gaat verkopen is het belangrijk om een onderscheidende naam te bedenken. Je bent natuurlijk niet de enige winkel in Nederland die gereedschap gaat verkopen! Zodra je een pakkende en onderscheidende naam hebt gekozen én je wilt een webwinkel starten, moet je een domein claimen. Een domein zorgt ervoor dat je webwinkel professioneler overkomt. Wel moet je er jaarlijks een klein bedrag voor betalen.

 

Ne het bedenken van een unieke naam, moet je een domeinnaam registreren. Door je domeinnaam te registreren kan deze door niemand gebruikt worden. Een unieke domeinnaam bedenken zal best lastig zijn. Je zult erachter komen dat er al enorm veel domeinnamen in gebruik zijn. Wees dus creatief!

KvK

Na de naamsbepaling is de volgende stap de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Je schrijft jouw bedrijf in in het handelsregister. Nadat je dat gedaan hebt kan de KvK jouw gegevens doorgeven aan de belastingdienst. Je betaald voor de registratie van een nieuw bedrijf een eenmalig bedrag van €50,-. 

Beveiliging

Natuurlijk is het van groot belang dat de bezoekers van jouw website veilig zijn. Met veilig in de online wereld wordt bedoeld dat ze beschermd zijn tegen cyberfraude en hackers. Om deze vormen van cybercrime tegen te gaan zijn er verschillende programma’s te downloaden die je kunt installeren op jouw webwinkel. Via bepaalde hosting services kan deze beveiligingssoftware gratis zijn. Bouw je de website volledig zelf, dan kunnen er kosten aan verbonden zitten.

 

Wees eigen

Een webwinkel moet zich onderscheiden van de concurrenten. Waarom moet een klant zijn of haar producten bij jou aanschaffen en niet bij de concurrent? Je kunt natuurlijk concurreren met de prijs, maar een unieke lay-out, goede gebruiksvriendelijkheid en een eigen twist doet ook al wonderen.

Samenvatting

Als het goed is heb je nu een globaal beeld van een aantal belangrijke stappen bij de opstart van een webwinkel. Natuurlijk zijn er nog veel meer onderdelen waar je rekening mee moet houden als je een webwinkel opstart, maar daar zijn zat andere artikelen over te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top