skip to Main Content
Menu
Gereedschap Voor Scheurherstel Kopen

Gereedschap voor scheurherstel kopen

Wanneer je scheuren in de buitengevel wilt herstellen is het belangrijk om de juiste gereedschap bij de hand te hebben. Er is namelijk een ruim en variërend aanbod voor veel verschillende situaties. Op deze pagina willen we je dan ook graag helpen om de juiste gereedschap te kopen.

 

Voorbereidingen

Het is allereerst belangrijk om de oorzaak van de scheuren in de muur te achterhalen. Je hebt namelijk horizontale- en verticale scheuren in verschillende maten. Verticale scheuren zijn over het algemeen minder gevaarlijk dan horizontale scheuren. Hoe dan ook, scheuren in de muren kunnen in het ergste geval tekenen van een slechte fundering zijn. Door verzakkingen in de verschillende grondlagen waar het huis op gebouwd is kunnen scheuren in de muur voorkomen. Voorkom gevaarlijke situaties zoals (gedeeltelijke) instortingen en vraag bij twijfel een funderingsonderzoek aan. Daarnaast zou het zonde en onnodig werk zijn als de scheuren na een tijdje al weer terug komen.

 

Benodigdheden

Wanneer je de exacte oorzaak van scheuren in de gevel hebt aangepakt kun je beginnen om de scheuren in de muur zelf te herstellen. Allereerst is het belangrijk om de juiste spiraalankers te kopen voor de scheuren. Afhankelijk van de grootte van de scheur en de dikte van de voeg kun je de perfecte spiraalankers kopen. Vervolgens ben je ankermortel nodig om de spiraalankers, ook wel wapeningsstaven genoemd, vast te ankeren. In principe heb je dan al je benodigdheden om de scheur in de muur te herstellen. Maar mocht je echter graag willen dat de herstelwerkzaamheden nauwelijks tot niet te zien zijn, gebruik dan steenpasta. Hierdoor is de kleur en vorm van de bakstenen weer in ere hersteld. Graag alles in één keer kopen? Schaf dan een spiraalanker set aan zodat je gelijk aan de slag kunt.

 

Stappenplan

Je hebt de oorzaak achterhaald, je hebt alle benodigdheden, je bent klaar om de scheuren in de muur te herstellen. Hieronder hebben we een beknopt stappenplan om je eigen scheuren in de muur te herstellen:

  1. Voegen rondom de scheuren tot halverwege eruit hakken;
  2. Spiraalankers aanbrengen in de opengebroken voeg;
  3. Vastankeren met ankermortel;
  4. Steenpasta aanbrengen om de vorm en kleur te herstellen;
  5. Klaar!

We verzoeken je om op de website van Wallproducts te kijken wanneer je meer wilt weten over de samenstelling en toepassingen van alle benodigde producten. Op deze online bouwwebshop staat naast de informatie over producten ook handige tips om de scheuren in de muur te herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top