skip to Main Content
Menu
Gereedschap Voor Spouwanker Renovatie

Gereedschap voor spouwanker renovatie

Spouwankers worden aangebracht om gevels van gebouwen in een veilige staat te brengen. Helaas is het weleens voorgekomen dat na een storm muren niet maar stevig en stabiel staan. Dan kun je er voor kiezen om gereedschap voor spouwanker renovatie te kopen om het zelf te herstellen. Op deze pagina geven we je graag tips wat je nodig bent en hoe je het beste een spouwanker renovatie uitvoert.

 

Voorbereidingen

Zoals bij alle herstelwerkzaamheden geldt is het belangrijk om de oorzaak goed te achterhalen. In dit geval zijn er te weinig spouwankers per m2 zijn aangebracht. Met een trekproefmeter kun je het exacte aantal spouwankers voor de spouwmuur bepalen. Met de standaard vuistregel van vier per vierkante meter raden wij aan om dit niet als leidend aan te nemen. Sta niet voor verassingen en zorg ervoor dat je genoeg spouwanker aanbrengt voor een stabiele en stevige muur. Je wilt immer niet na een korte periode weer spouwanker aan moeten brengen. Kortom, lees zelf met een trekproefmeter het aantal spouwankers uit of schakel een professioneel bureau in.

 

Benodigdheden

Als het goed is weet je nu exact hoeveel spouwanker je per vierkante meter nodig bent. Nu kun je kiezen voor een pluganker of voor RVS spouwankers. Het voordeel van een plug is dat er bij het aanbrengen minder kans is op verdere uitscheuring of afbrokkeling van steen door de drukverdeling in de plug. Tevens ben je bij een pluganker geen indrijfhulpstuk nodig. De RVS spouwankers daarentegen worden al jaren gebruikt en zijn zeer geliefd bij bouw- en renovatiebedrijven. Hoe dan ook, beide zijn in principe geschikt als spouwanker. Laat je bij twijfel ook gerust verder informeren door de online bouwwebshop Wallproducts. Ze hebben niet alleen alle benodigdheden maar ook nog eens jarenlange ervaringen met herstelwerkzaamheden. Ze geven je dus graag tips en advies.

 

Stappenplan

Nu de aantallen zijn bepaald en de juiste spouwankers zijn gekocht kun je zelf bezig om de spouwmuur beter te verankeren. In onderstaande stappenplan geven we graag beknopt weer hoe je dit zelf kunt doen:

  1. Allereerst moet je voorboren op de plekken waar je de spouwankers per m2 aan wilt brengen;
  2. Vervolgens breng je de plugankers aan of breng je de RVS spouwankers met een indrijfhulpstuk aan;
  3. Nu zijn de spouwankers met twee geveldelen verankerd. Tot slot kun je de boorgaten weer afdichten zodat de herstelwerkzaamheden nauwelijks terug te zien zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top