skip to Main Content
Menu
Heb Je Een Vergunning Nodig Om Een Puincontainer Te Plaatsen?

Heb je een vergunning nodig om een puincontainer te plaatsen?

Je begint over enkele dagen aan een grote verbouwing aan je huis en je hebt besloten om een puincontainer voor een bepaalde periode te huren om je afval af te voeren. Bij het huren van een puincontainer moet je er vooraf wel rekening mee houden dat het zo kan zijn dat je een vergunning nodig hebt. Over deze objectvergunning zal dit artikel gaan.

 

Wil je een container huren in Almere, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem, Groningen of een andere stad? Dan is het verstandig om eerst te informeren naar de wetgeving binnen de gemeente waar je woont.

Privé gronden

Wanneer je een puincontainer huurt en deze plaatst op privé grond, dan hoef je geen vergunning aan te vragen bij je gemeente. Op eigen terrein mag je namelijk zonder vergunningen een container plaatsen, aangezien je zo voor geen hinder zorgt voor voorbijgangers. 

Publieke gronden

Komt een puincontainer echter op gemeentegrond te staan, dan gelden er vaak andere regels. Wat die regels precies zijn, verschilt per gemeente. Onder gemeentegrond wordt bijvoorbeeld verstaan: straat, stoep of parkeerplekken. Vraag bij jouw gemeente na wat mogelijk is, voordat je de puincontainer huurt om misverstanden te voorkomen.

Algemene regels bij een vergunningsaanvraag

Wanneer je in een gemeente woont, waar regels gelden over het plaatsen van een afvalcontainer, dan moet je ten eerste vaak een melding maken van de plaatsing van je container. Soms hoef je hierbij alleen telefonisch toestemming te vragen, maar hier kan ook een aanvraagproces voor een ontheffing en vergunning op volgen. Je moet een objectvergunning tijdig aanvragen; zeker tien dagen voor de start van je werkzaamheden. De tijdelijke objectvergunning wordt vaak tegelijkertijd met een RVV-ontheffing en een tijdelijke verkeersmaatregel verleend.

Let op de actualiteit van de regels

De regels zijn tevens continu onderhevig aan veranderingen. Voor een actueel regel overzicht is de website van jouw gemeente raadplegen, de beste optie. Ook maken grote verhuurbedrijven je vaak attent op het al dan niet aanvragen van een vergunning. Een container huren in Amsterdam is vaak mogelijk, maar het is wel verstandig om je alvorens te verdiepen in de regelgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top