skip to Main Content
Menu
Houd Je Gereedschap Bij Elkaar

Houd je gereedschap bij elkaar

Zo’n beetje iedere klusser zal wel eens van iemand gehoord hebben dat hij te veel gereedschap heeft. Hoewel zoiets voor de klusser zelf waarschijnlijk niet bestaat. Door de jaren heen komt er waarschijnlijk steeds meer gereedschap bij. Uiteindelijk wordt het dan toch wel lastig om het allemaal een plekje te geven. Uiteindelijk ligt alles overal en nergens en is het een grote chaos geworden. Zo weet je niet eens meer waar je zoeken moet wanneer je even gauw een aantal snelbouwschroeven nodig hebt. Dit kan natuurlijk veel handiger, want wanneer je aan het klussen bent is het wel zo fijn om precies te weten waar je moet zijn wanneer je iets nodig hebt.

Om je gereedschap zo geordend mogelijk te houden, is het slim om voor jezelf een systeem te bedenken. Geef alles een vaste plek en maak er een gewoonte van om alles na gebruik weer op diezelfde plek terug te leggen. Zelfs kleine dingetjes, zoals woodies schroeven, die je normaal misschien niet zo snel op zou ruimen.

Nog een idee is om planken op te hangen op de plek waar jij meestal aan het klussen bent. Hier kun je veel dingen kwijt, en je kunt er ook weer makkelijk bij wanneer je iets nodig hebt. Bovendien kun je er ook nog eens bakjes aan hangen, waar je dingen als kleine moeren en bouten in kwijt kunt. Op deze manier houd je alles bij elkaar en voorkom je dat je uren aan het zoeken bent naar de juiste gereedschappen voordat je aan een klus kan beginnen.

Dit alles komt er dus op neer dat het verstandig is om een vaste plek te bedenken voor alle spullen die je hebt. Dan weet je precies waar je bepaalde dingen moet zoeken, en is de kans groot dat je deze snel gevonden hebt. Nu kun je precies zien of je de juiste gereedschappen voor een volgende klus al thuis hebt liggen, of dat je nog wat dingetjes moet gaan halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top