skip to Main Content
Menu

Op het land werken met landbouwmachines

Dit weekend ga ik op bezoek bij mijn opa en oma op het platteland. Mijn ouders komen hier ook allebei vandaan. Een klein plaatsje in Noord-Brabant genaamd Moerdijk is waar mijn familie al jarenlang woont. Wij als gezin zijn 10 jaar geleden verhuisd naar de stad om voor mij en mijn kleine zusje het studeren mogelijk te maken. Het voelt goed om weer terug te gaan naar het dorp waar wij vandaan komen. Bij aankomst roken we de koeien al. Mijn opa en oma verbouwen aardappels. De waakhond Max stond ons ook al op te wachten. De aankomst bracht mij terug naar 10 jaar geleden toen ik hier als kleine meid met mijn hoge kaplaarzen stond en graag in het hooi sprong en met Max speelde. Het is wel weer even wennen. Ik kon m’n dure kleding thuislaten. Opa had beloofd dat we aan de slag zouden gaan op zijn nieuwe gekochte landbouwmachines. Hij is er trots op en kan niet wachten om zijn nieuwe trekkers aan ons te laten zien.

Aan het werk op de boerderij

De laatste keer dat ik opa hielp op de boerderij is alweer drie jaar geleden. Hoe werkte dit ook alweer? Vroeg ik mezelf af. Opa kwam lachend op mij aflopen en hielp me uit de brand. Terwijl ik hard aan het werk was, zaten mijn ouders gezellig met oma een kopje koffie te drinken. De nieuwe machines van opa werken top. Het gaat veel sneller en preciezer. Met landbouwmachines is het mogelijk om snel en efficiënt je werk op het land uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het verbouwen van aardappelen. 

Samenwerken

Zaterdag ging de tijd zo snel, omdat het gezellig was tijdens het samenwerken met opa. Ik wil dit zeker vaker gaan doen. Dit zullen mijn grootouders zeker waarderen. Soms mis ik het dorp wel als het te druk is in de stad. De indrukken van een stad zijn compleet anders dan op het platteland. Zondag zijn alle getrokken aardappels gewassen en gesorteerd. Deze kunnen maandag vervoerd worden. Ik kan niet wachten tot ze in de supermarkt liggen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top