skip to Main Content
Menu

Overzicht aanbrengen in het magazijn

Aan het begin van het jaar is het een stuk rustiger. Gebruik deze tijd om overzicht aan te brengen in het magazijn. Voor een goede productiviteit is het belangrijk dat de werkplek netjes en ordelijk is. Hoe richt je het magazijn overzichtelijk in en bereid je je voor op het voorjaar?

Achter de schermen kan het lastig zijn om overzicht te houden. Het magazijn wordt constant gebruikt voor het opslaan, verzenden en leveren van producten. Hierdoor is het lastig om alles te overzien en om orde aan te brengen. Desondanks is dit wel heel belangrijk. Door overzicht aan te brengen loopt het proces een stuk soepeler.

Indeling maken

Maak een indeling van de voorraad op basis van categorie. Dit kan bijvoorbeeld op verkooptype; zet hardlopers vooraan en plaats daarna de reguliere collectie en daarna de producten die langzaam lopen. Of deel het in op productcategorie. Maak deze indeling ook bekend met bordjes of naamstickers, zodat iedereen op de hoogte is.

Voorraad checken

Als de indeling is bepaald, kun je ook direct de voorraad checken. Het updaten van de voorraad is een beetje gissen. Gebruik daarom de informatie die je al voor handen hebt: jouw ervaring. Vergelijk de voorraad met de data van voorgaande jaren. Blijf hierbij gefocust en koop niet meer in dan nodig. Elk jaar zijn er weer nieuwe trends, blijf daarom op de hoogte zodat je ook dit jaar goed kan meedraaien.

Inrichten van het magazijn

Het kan zijn dat er niet voldoende ruimte is in het magazijn. Met behulp van stellingen, zoals een magazijn stelling, kun je de ruimte een stuk efficiënter indelen. Er zijn magazijnstellingen in verschillende soorten en maten. De ideale maat is afhankelijk van het product. Als het gaat om grote producten, is een palletstelling of draagarmstelling ideaal. Maar voor kleine producten is een legbordstelling of archiefstelling groot genoeg. Ook kleine magazijnbakken of een goede archiefkast kunnen al voldoende zijn om orde te brengen.

Voorjaarsschoonmaak

Nu alles is ingedeeld, aangevuld en ingericht, is het tijd voor een goede voorjaarsschoonmaak. Wees hierbij ook kieskeurig over wat moet blijven en weg kan. Onderneem actie bij producten die al jarenlang in het magazijn stof lopen te vangen. Controleer ook of alle stellingen in goede conditie zijn en vervang deze indien nodig.

Budgetproof ordenen

Het overzichtelijk maken van het magazijn klinkt misschien als een flinke investering. Toch zijn er aardig wat betaalbare opties. Zo kun je ook gebruik maken van gebruikte stellingen. Deze zijn weliswaar tweedehands, maar dit gaat niet ten koste van de kwaliteit. Ook tweedehands stellingen worden gekeurd en geïnspecteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top