skip to Main Content
Menu
Tips Voor Het Kiezen Van Een Transportband

Tips voor het kiezen van een transportband

Ben je op zoek naar een manier om het productieproces te versnellen of je werknemers beter te ontlasten? Dan is een transportband kopen een ideale oplossing. Het kiezen van een transportband is echter nog niet zo een gemakkelijke keuze. We geven je daarom een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een transportband.

Materiaal van de transportband

Bij transportbanden wordt er over het algemeen onderscheid gemaakt tussen een rubber transportband en een kunststof transportband. Welke het meest geschikt is dan vaak afhankelijk van wat er vervoerd gaat worden op de transportband. Betreft dit zware producten zoals zand, grind of een ander grof product dan is een transportband van rubber het meest geschikt. Worden er lichte producten vervoert zoals voedingsmiddelen dan is een transportband van kunststof een betere optie.

Mobiele transportband of een vaste transportband

Afhankelijk van de organisatie en branche kan er ook een onderscheid worden gemaakt tussen een mobiele en vaste transportband. Wanneer er een transportband op een vaste locatie nodig is kan er gewoon gebruik worden gemaakt van een vaste transportband. Dit is echter niet altijd mogelijk. Denk aan de landbouw waar bijvoorbeeld aardappelen vervoerd moeten worden. Dan is een vaste transportband geen optie en is een mobiele transportband zeer gemakkelijk om de werkzaamheden te versnellen.

Transportband online kopen?

Bij het kopen van een transportband kun je ervoor kiezen om dit online te doen of eerst naar de leverancier te gaan. Uiteraard is het online kopen ervan veel laagdrempeliger en is vooral wanneer je dit al vaker gedaan hebt een prima optie. Wanneer je in de buurt van een leverancier bent kan het geen kwaad om eerst langs te komen en de nodige vragen te stellen. Wanneer dit niet het geval is kun je ook telefonisch contact opnemen voor het stellen van de nodige vragen. Aan de basis van je wensen en budget kan de leverancier de juiste transportband aanbevelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top