skip to Main Content
Menu

Tuin renoveren | Maar dan wel met beleid!

Zelfs de meest impulsieve persoon moet zichzelf op de een of andere manier zien te remmen wanneer er aan een groots project begonnen wordt. Je tuin omhalen valt daar ook onder.

 

Uiteraard wil je overal zo snel mogelijk de zaag, hark en snoeischaar in zetten. Maar je wilt wel een beetje een overzicht hebben van de verschillende klussen die je uitvoert. Het liefste breng je zelfs een volgorde aan en maak je een planning. Zo maak je ieder project inzichtelijk en weet je precies waar je aan toe bent. Hieronder lees je in iets meer detail hoe je zoiets het beste kunt aanpakken.

Plan maken

Baseer je eerst op alles wat je wilt gaan doen. Dat lijkt natuurlijk logisch; we willen hier dan ook mee zeggen dat je het beste kijkt naar wat er mogelijk is. In eerste instantie moet je je nergens door laten afremmen. Schrijf alle zaken op die je aan je tuin wilt veranderen. Ga vervolgens na welke klussen het meeste geld kosten en welke op het gebied van zowel geld als tijd haalbaar zijn. Ook karweien die minder belangrijk zijn schrap je van de lijst; die kunnen altijd later nog een keer uitgevoerd worden. Zo maak je van je longlist een shortlist. Breng hier vervolgens een handige volgorde in aan voor een overzichtelijke planning.

Wijk hier niet van af; zo lopen de kosten van je renovatie namelijk onnodig hoop op.

Benodigdheden

De beste materialen voor je project zijn bij de betere tuin- en bouwmarkten verkrijgbaar. Gereedschap ook, maar mocht daar nog het een en ander aan ontbreken in je verzameling, dan kun je dat ook van vrienden en omwonenden lenen, mocht je toch denken dat je dergelijke tools niet regelmatig nodig zult hebben.

 

En mocht je nog wel het een ander nodig hebben, dan zouden alleen de allerbeste merken in aanmerking moeten komen. Vertrouw altijd op Hozelock, Gardena en Einhell.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top