skip to Main Content
Menu
Wat Is De Beste Klimaatfolie?

Wat is de beste klimaatfolie?

We hoeven het wellicht niet meer aan te geven, maar vandaag de dag is het zo dat elke woning zo optimaal mogelijk dient te worden geïsoleerd. Aan deze eis wordt in het merendeel van de gevallen ook wel tegemoet gekomen door de mensen die gaan bouwen of verbouwen. Dit gezegd hebbende is er een andere zeer belangrijke factor die jammer genoeg steeds vaker over het hoofd wordt gezien. Het gaat hierbij dan om het aanbrengen van een goede klimaatfolie. Door het optimaal isoleren van je woning is het namelijk zo dat er waterdamp in huis kan blijven hangen die zich op een bepaald ogenblik kan gaan manifesteren in de isolatielaag van voornamelijk het dak van het gebouw. Dat is niet meteen de bedoeling. Gebruikmaken van een bepaalde folie kan dat probleem voorkomen. Ben jij ook op zoek naar de beste klimaatfolie? Dan zal de informatie op deze pagina je kunnen helpen om deze te vinden!

 

  • Wat zijn de verschillende soorten folie die er bestaan? 

 

Voordat we kunnen stellen wat nu precies de beste klimaatfolie is op de markt of voor jouw specifieke situatie is het natuurlijk belangrijk om ons even te gaan verdiepen in de verschillende mogelijkheden die voorhanden zijn. Wat dit betreft kunnen we eigenlijk een (ruw) onderscheid maken tussen de vier verschillende soorten folie zoals hieronder aangegeven: 

 

  • De damp-open folie;
  • De dampremmende folie; 
  • De dampdichte folie; 
  • De klimaatfolie; 

 

De belangrijkste reden waarom er in huis gebruik moet worden gemaakt van een dergelijke folie heeft te maken met het ontstaan van de condensatie in de lucht. Dit is het gevolg van het feit dat de koude lucht van buiten in contact komt met de warme lucht van binnen. Deze lucht staat er om bekend sowieso reeds vochtig te zijn. Dit noemen we in de praktijk het zogenaamde dauwpunt. Het doel van het plaatsen van de beste klimaatfolie is om ervoor te zorgen dat het vocht niet kan doordringen tot in het isolatiemateriaal. Is dat wel het geval? Dan zal dat vocht als gevolg hebben dat de isolatiewaarde sterk kan afnemen. Bovendien is het zelfs mogelijk dat hierdoor de constructie van de woning zal worden aangetast. Dat is uiteraard niet meteen de bedoeling.

 

  • Wat is voor jou nu echt de beste klimaatfolie? 

 

Van welke klimaatfolie jij nu het beste gebruik kan maken is altijd afhankelijk van de situatie in kwestie. Voor de damp-open folie geldt bijvoorbeeld dat deze aan de koude kant wordt geplaatst. Dat geldt ook voor de dampdoorlatende folie. Deze beide soorten folies worden in de praktijk niet zelden in één adem met elkaar genoemd. Dat is echter helemaal niet juist, integendeel. Het verschil tussen deze beide folies zit hem in de hoeveelheid waterdamp die de materialen doorlaten. Voor de dampremmende folie geldt dan weer dat ze altijd wordt aangebracht aan de binnenkant van de constructie. Heb je een schuin dak? De warme kant bevindt zich bij de dakconstructie altijd net onder het isolatiemateriaal. Is er sprake van isolatie in de gevel? Dan is dat dus altijd de binnenkant. 

 

De dampdichte folie staat er tot slot om bekend de beste klimaatfolie te zijn om te gebruiken in extreem vochtige ruimtes. Klassieke voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de doucheruimte en de badkamer in haar totaliteit en de sauna. Een dampdichte afwerking aan de binnenzijde is dan namelijk van cruciaal belang. Zou je er in dit geval voor kiezen om gebruik te maken van een dampremmende folie? Dan zou je al snel kunnen vaststellen dat het vocht zonder moeite tot in de folie en dus ook in het isolatiemateriaal zal kunnen trekken. Kiest u voor Isolatienoord, dan kunt u niet alleen zeker zijn van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar ook van de beste service.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top